Een naadloze digitale verkoopervaring voor groothandels 

Geniet van efficiënte online aanwezigheid en stroomlijn tegelijk jouw achterliggende bedrijfsprocessen met een combinatie van OroCommerce en een Marello DOP.

De uitdagingen van de moderne (technische) groothandel 

In de dynamische markt van vandaag staan groothandels voor ongekende uitdagingen. Vaak proberen ze die aan te gaan door bestaande B2C e-commerce platformen, zoals Shopify of WooCommerce, uit te breiden. Daarbij merken ze snel de limieten op van dergelijke platformen. Die zijn namelijk niet gebouwd om te voldoen aan de uitgebreide en specifieke behoeften van B2B e-commerce. Het resultaat is een mismatch tussen platformcapaciteiten en bedrijfsvereisten. Dit leidt vaak tot gefrustreerde gebruikers, zowel bij jouw klanten als de eigen medewerkers.  

Een andere vaak gekozen oplossing bij groothandels is om de functionaliteiten van hun ERP legacy systemen extern toegankelijk te maken, in een poging de digitale verkoop te stimuleren. Dit is geen ideale oplossing en brengt vaak een set aan uitdagingen met zich mee, zoals: een gebrek aan snelheid, beperkte functionaliteiten en potentieel onveilige verbindingen. Dergelijke oplossingen zijn dus niet alleen inefficiënt, maar vormen ook vaak veiligheidsrisico’s voor de bedrijfsdata en klanteninformatie. 

Een naadloze digitale verkoopervaring

Toch is het belangrijker dan ooit om tegemoet te komen aan de klanten hun verwachtingen: een naadloze digitale verkoopervaring, met directe toegang tot productinformatie, een gepersonaliseerde klantenservice en een real-time zicht op voorraden en prijzen. Met het traditionele model van telefonische bestellingen en manuele orderverwerkingen geraak je er niet meer vandaag. Daarom is het cruciaal voor groothandels om de complexiteit te omarmen en in te zetten op efficiënte, digitale operationele processen die klantspecifieke prijslijsten en uitgebreide zoekmogelijkheden faciliteren. 

De vaak “vergeten” achterliggende bedrijfsprocessen

Collega's in meeting

Wanneer technische groothandels kiezen voor een B2B e-commerce platform worden de integratie en optimalisatie van achterliggende bedrijfsprocessen vaak over het hoofd gezien. Dit maakt het efficiënt lanceren en inzetten van online B2B platformen vaak een uitdagende factor.  

Een andere uitdaging is de koppeling met de bestaande ERP-systemen. Meestal zijn die systemen niet ontworpen om aan de dynamische en snelle eisen van e-commerce te voldoen. Als resultaat krijg je een trage respons, een inefficiënt voorraadbeheer en een ondermaatse orderverwerking. Dit ondermijnt de klanttevredenheid en zo jouw operationele efficiëntie. Een beperkte schaalbaarheid is een andere uitdaging, doordat er vaak nog te veel wordt vertrouwd op handmatige processen en losse Excel-sheets. 

Herken je bovenstaande uitdagingen? Laat onze experten helpen. 

Onze tweeledige oplossing: OroCommerce als B2B e-commerce platform en/of de implementatie van Marello DOP

Vandaag is een efficiënte online aanwezigheid cruciaal voor technische groothandels, maar daarnaast is het ook nodig om de achterliggende bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te automatiseren. Onze oplossingen bieden het beste van beide werelden: de integratie van OroCommerce als toonaangevend B2B e-commerce platform en de implementatie van het Marello Digital Operations Platform (DOP) voor commerce zodat alle gelinkte bedrijfsprocessen mee optimaliseren 

OroCommerce: het B2B e-commerce platform voor jouw groothandel

OroCommerce is speciaal ontwikkeld met het oog op de unieke behoeften en uitdagingen van B2B e-commerce. Het platform biedt een flexibele, open-source oplossing die eenvoudig wordt aangepast en uitgebreid om te voldoen aan de specifieke eisen van jouw bedrijf.

Out-of-the-box functionaliteiten: 

 • Gepersonaliseerd catalogusbeheer 
 • Aangepaste prijzen voor specifieke klanten 
 • B2B bestelprocessen en workflows 
 • Snel bestelformulier 
 • Offertes flow & meerdere winkelmandjes 
 • Toegangscontrole, rollen & rechten 
 • Instelbare dashboards & rapporten 
 • Beheer van zakelijke accounts 
 • B2B e-commerce & CRM in één platform 
 • API-first 

Wil je ontdekken hoe OroCommerce jouw groothandel transformeert 

Klaar om de mogelijkheden voor jouw bedrijf verder te verkennen of benieuwd naar een demo?  

Marello DOP: het Digital Operations Platform voor jouw groothandel

Marello DOP is ontworpen om de complexiteit van moderne e-commerce operaties beheersbaar te maken. Een DOP stroomlijnt en automatiseert processen zoals orderbeheer, voorraadbeheer en klantrelatiebeheer. Het platform biedt een gecentraliseerde oplossing die de efficiëntie en transparantie van het hele bedrijf verhoogt. Bovendien beschikt het platform over een uitgebreide suite van standaardfunctionaliteiten die speciaal zijn ontworpen om de complexiteit van hedendaagse e-commerce en retail operaties te beheren:

Out-of-the-box functionaliteiten:

 • Orderbeheer 
 • Voorraadbeheer 
 • Klantbeheer 
 • Productbeheer 
 • Orderafhandeling 
 • Retouren & terugbetalingen 
 • Taken 
 • Servicepunten 
 • Opnieuw verzenden 
 • Aankoop 
 • Aanvulling voorraad 
 • Consignatie 
 • Meldingscentrum 
 • Lot- en batchinventaris 
 • Klantenservice 
 • Zakelijke inzichten 
 • Dashboards 

Wil je meer ontdekken over hoe Marello de bedrijfsprocessen van jouw technische groothandel kan optimaliseren? 

Klaar om de mogelijkheden voor jouw bedrijf verder te verkennen of benieuwd naar een demo?  

Een goed ontworpen DOP helpt een organisatie om efficiënter en effectiever te werken, snellere en beter onderbouwde beslissingen te nemen, en een concurrentievoordeel te behalen.

Bert Vandermeulen, Sales & Account Director

De gouden combinatie: OroCommerce en Marello DOP 

Digitale transformatie van jouw groothandel start bij OroCommerce 

Wanneer je werkt met OroCommerce staan niet alleen klanten centraal, ook voor jouw eigen medewerkers is het aangenaam werken met dit platform. Het is gebruiksvriendelijk en ontzorgt jouw medewerkers met doorgedreven functionaliteiten. 

OroCommerce als B2B e-commerce platform betekent tal van transformationele voordelen voor jouw groothandel. De intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface – speciaal ontworpen voor de unieke behoeften van B2B klanten – zorgt voor een aanzienlijke klantbeleving. Nog een bonus voor de klanttevredenheid zijn de gestroomlijnde en geautomatiseerde ordermanagementprocessen die de verwerkingstijd van bestellingen verkorten 

Daarnaast geniet je van gepersonaliseerde prijslijsten en catalogi, die de personalisatie verbetert en zo de klanten meer betrokken maakt. Plus een beter inzicht in jouw klantgedrag heeft ook een positief effect op jouw verkoopmogelijkheden. Daarenboven bieden geavanceerde data-analyses en rapportages waardevolle inzichten bij het bepalen en sturen van de bedrijfsstrategie. Ten slotte is het platform flexibel en schaalbaar zodat het eenvoudig meegroeit met jouw onderneming. 

Collega's in onderling overleg

Operationele excellentie voor jouw groothandel dankzij Marello DOP

Met het Digital Operations Platform van Marello bereik je een nieuw niveau van operationele excellentie. Door de optimalisatie en automatiseringsmogelijkheden transformeer je niet alleen cruciale bedrijfsprocessen, maar verminder je ook de kans op handmatige fouten. Plus: een centraal beheerssysteem voor al jouw bedrijfsactiviteiten zorgt voor een ongeëvenaarde transparantie. Dit faciliteert op zijn beurt een betere besluitvorming 

Betere klantenservice door een optimaal voorraadbeheer

Ook jouw voorraadbeheer krijgt de boost die het verdient. De DOP biedt real-time inzichten en geavanceerde beheerstools. De kostenbesparingen en het geoptimaliseerde orderbeheer krijg je er gratis bij. Daarnaast geniet je van een naadloze integratie met andere bedrijfssystemen en ondersteuning bij een optimale omnichannel e-commerce strategie. Zo profiteren jouw klanten van een consistente merkbeleving over alle kanalen heen. Plus: ze krijgen een betere klantenservice, doordat je de tools hebt om sneller en accurater te reageren op klantvragen. Ten slotte biedt Marello DOP diepgaande zakelijke inzichten dankzij de geavanceerde dashboards en analytics. Zo ben jij altijd optimaal geïnformeerd om proactief te handelen. 

Kortom: kiezen voor de combinatie van OroCommerce en Marello DOP, is kiezen voor een allesomvattende oplossing die klantinteracties verbetert en tegelijkertijd jouw operationele efficiëntie aanzienlijk verhoogt. Dit maakt de weg vrij voor duurzame groei en succes! 

Magazijn voorraadbeheer digitalisering dankzij een Order Management Systeem

Ontketen het potentieel van OroCommerce en Marello voor jouw groothandel 

Het potentieel dat OroCommerce en Marello DOP bieden aan jouw technische groothandel is onmiskenbaar. Naast een revolutionaire verbetering van de online klantbeleving biedt het een ongekende optimalisatie van de daarmee gepaarde bedrijfsprocessen. Zo stellen beide platforms je in staat om operationele prestaties te verbeteren, klanttevredenheid te verhogen en jouw onderneming klaar te stomen voor toekomstige groei en eventuele internationalisering van jouw bedrijfsactiviteiten.

Ben je klaar om verdere digitale mogelijkheden te verkennen? Neem dan zeker contact op om te weten hoe onze B2B e-commerce consultants jouw bedrijf kunnen transformeren met bovenstaande oplossingen. 

FAQ

B2B e-commerce platformen zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de complexe behoeften van bedrijven die producten of diensten verkopen aan andere bedrijven. Dit omvat functies zoals gepersonaliseerde prijslijsten, bulkbestellingen en klantspecifieke catalogi. B2C e-commerce platformen richten zich daarentegen op de directe verkoop aan consumenten, met nadruk op gebruiksgemak en een snelle checkout-ervaring.

Een B2B e-commerce platform kan je helpen om een breder klantenbestand te bereiken, de efficiëntie van jouw verkoopprocessen te verbeteren en gepersonaliseerde ervaringen te bieden aan jouw zakelijke klanten. Dit kan op zijn beurt leiden tot verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit.

OroCommerce biedt speciaal ontworpen functies voor de behoeften van technische groothandels, zoals complexe prijsstelling, uitgebreide productcatalogi en de mogelijkheid om grote en gecompliceerde bestellingen efficiënt te beheren.

Ja, hoewel OroCommerce oorspronkelijk is ontworpen als een B2B e-commerce platform, biedt het de flexibiliteit en functionaliteiten om ook een B2C webshop te realiseren. OroCommerce heeft uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en een reeks functies die je kan afstemmen op de specifieke behoeften van B2C klanten. Dit omvat alles van gebruikersvriendelijke winkelervaringen tot gepersonaliseerde productaanbevelingen en geavanceerde zoekfunctionaliteiten. Dus, terwijl je met de kernsterktes van OroCommerce de complexiteit van B2B e-commerce organiseert, stelt zijn veelzijdigheid je in staat om succesvolle B2C verkoopstrategieën te implementeren binnen hetzelfde platform! 

Ja, het is zeker mogelijk om jouw bestaande systemen, inclusief jouw ERP-systeem, te behouden en te integreren met zowel OroCommerce als Marello. Beide platforms bieden uitgebreide integratiemogelijkheden en API’s die een soepele koppeling bieden met verschillende externe systemen, waaronder: ERP’s, CRM’s, en andere bedrijfskritische software. Die flexibiliteit zorgt ervoor dat je de voordelen van geavanceerde e-commerce en digitale operaties benut terwijl je voortbouwt op jouw bestaande IT-infrastructuur. Daardoor behoud je een naadloze datastroom en operationele efficiëntie doorheen heel jouw onderneming. 

Digital Operations Platforms zijn geïntegreerde systemen die diverse bedrijfsprocessen automatiseren en stroomlijnen, zoals voorraadbeheer, orderverwerking en klantrelatiebeheer. Ze bieden een centraal overzicht van alle bedrijfsactiviteiten, wat de efficiëntie verhoogt en een betere besluitvorming ondersteunt. 

Een klantenportaal verbetert de klantbeleving door zelfbedieningsopties te bieden voor ordertracking, facturatie en gepersonaliseerde productaanbevelingen. Dit leidt tot een hogere klanttevredenheid en ook loyaliteit.

OroCommerce Enterprise ondersteunt meerdere talen en valuta’s. Daarnaast biedt het de optie om een multisite-omgeving op te zetten. Zo breid je moeiteloos uit naar nieuwe internationale markten en kan je klanten over de hele wereld een lokale online winkelervaring bieden!

Een DOP biedt uitgebreide data-analyse en rapportagefunctionaliteiten, waardoor je diepgaande inzichten krijgt in jouw bedrijfsprestaties. Dit stelt je in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen over voorraadbeheer, marketingstrategieën en klantrelatiebeheer.

Zorg voor nauwkeurige en gedetailleerde productinformatie, inclusief specificaties, prijzen en afbeeldingen. Het gebruik van een centraal productinformatiemanagementsysteem (PIM) helpt om jouw gegevens consistent en up-to-date te houden. 

Akeneo PIM biedt een naadloze integratie met OroCommerce als oplossing: https://induxx.be/en/services/akeneo-pim/