Optimaliseer jouw toekomst met productinformatiebeheer (PIM)

Digitaliseer jouw B2B e-commerce strategie met een degelijk PIM-systeem en profiteer van een uniforme merkervaring over al jouw verkoopkanalen heen.  

Ontdek Akeneo PIM: het hart van jouw productinformatie

In een tijdperk waarin e-commerce voortdurend aan terrein wint, vormt productinformatie de basis van jouw succes. Akeneo is een gespecialiseerd Product Information Management (PIM) systeem en ideaal om die cruciale functie te vervullen. Het systeem structureert, verrijkt en verspreidt jouw productgegevens moeiteloos over alle verkoop- en marketingplatforms. Met Akeneo PIM verhoog je de efficiëntie van jouw werkprocessen en zorg je voor een uniforme merkervaring, ongeacht het kanaal. 

Akeneo PIM integratie met jouw B2B e-commerce platform

In de B2B sector is nauwkeurige en uitgebreide productinformatie cruciaal voor het succes van jouw onderneming. Daardoor is een sterke PIM integratie, zoals Akeneo PIM, met jouw B2B e-commerce platform onmisbaar. Het stroomlijnt operationele processen, verbetert de gebruikservaring en levert betrouwbare productgegevens op. Resultaat: een snellere time-to-market, hogere conversiepercentages en een geoptimaliseerde klanttevredenheid.  

Benieuwd hoe de B2B e-commerce consultants van 25Carat kunnen helpen?  

Voordelen van Akeneo PIM voor jouw B2B e-commerce platform

Dankzij zijn kernfunctionaliteiten, flexibiliteit en integratiemogelijkheden, blinkt Akeneo PIM uit als PIM-systeem voor jouw B2B e-commerce platform:  

1. Centraal beheer van productdata: Productgegevens van B2B e-commerce zijn aanzienlijk complexer dan die van de B2C sector. Met Akeneo PIM beheer je die data centraal op één plek, waardoor je één bron van waarheid creëert. Zo genereer je consistente en accurate productdata over al jouw verkoopkanalen heen, wat essentieel is voor een professionele B2B e-commerce strategie. 

2. Flexibele data modellering: Met Akeneo PIM kan je de structuur en attributen van jouw productdata makkelijk aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Dit is ideaal voor B2B ondernemingen die producten verkopen die veel variabelen en technische specificaties bevatten.  

3. Workflows en validatie: Dankzij de geavanceerde workflows en goedkeuringsprocessen die Akeneo PIM biedt, ben je zeker van de kwaliteit en volledigheid van jouw productdata vooraleer die op jouw e-commerce verschijnt.  

4. Omnichannel: In Akeneo PIM stel je eenvoudig productcatalogi samen per klantsegment of per individuele klant. De publicatie van de productgegevens naar diverse kanalen gebeurt vanuit één platform, waardoor je moeiteloos de beschikbare info aanpast en verdeelt naar jouw websites, mobiele apps, printcatalogi … 

5. Sterke integratiemogelijkheden: Akeneo’s API-gebaseerde architectuur ondersteunt de naadloze integratie van het PIM-systeem met jouw bedrijf kritische software, zoals bijvoorbeeld jouw ERP of CRM. Productdata wordt zo automatisch gesynchroniseerd, wat een optimale e-commerce ervaring garandeert. 

6. Schaalbaarheid: Akeneo PIM groeit moeiteloos mee met jouw onderneming dankzij zijn modulaire architectuur. Het platform kan vlot overweg met grote hoeveelheden complexe productdata en -attributen. Zo groeit het vlot mee wanneer jouw onderneming uitbreidt, zowel qua catalogusgrootte, als bij geografische expansie. 

7. Gebruiksvriendelijk: Ook niet-technische gebruikers beheren en optimaliseren eenvoudig productinformatie in Akeneo PIM, omdat het een erg gebruiksvriendelijk platform is. Doordat teams vlot samenwerken aan productdata, verbetert het de productiviteit en versnelt het de time-to-market. 

Wil jij ook kunnen genieten van bovenstaande voordelen? Laat ons helpen bij het opzetten van een sterk PIM-systeem voor jouw onderneming. 

Induxx: jouw betrouwbare Akeneo PIM partner

De implementatie van een systeem zoals Akeneo PIM kan complex zijn. Daarom stellen we je graag voor aan Induxx, onze ervaren en toegewijde Akeneo partner. Induxx heeft tonnen expertise in zowel de technische als de zakelijke aspecten van PIM en biedt een op maat gemaakte aanpak aan om jouw productinformatiebeheer maximaal te optimaliseren. Met Induxx aan jouw zijde krijg je met jouw data een krachtig instrument voor groei! 

Support 

Induxx garandeert uitstekende klantondersteuning en service level agreements (SLA). 

Aanpassing  

Unieke Akeneo-apps door Induxx zijn beschikbaar, zelfs voor CE-gebruikers, voor op maat gemaakte oplossingen. 
 

Expertise

De enige full focus Akeneo-partner in de Benelux! 
 

Ervaring

Als Akeneo Partner biedt Induxx ongeëvenaarde ervaring en technische kennis.

 

Flexibiliteit

De aanpak van Induxx is aangepast aan jouw specifieke behoeften en doelstellingen

Naadloze integratie tussen Akeneo en OroCommerce 

De synergie tussen Akeneo en OroCommerce tilt jouw B2B e-commerce platform naar een hoger niveau. De integratie zorgt voor een vlekkeloze synchronisatie van jouw productinformatie, optimaliseert bedrijfsprocessen en creëert een rijke, gepersonaliseerde klantervaring.

Geslaagde integraties van OroCommerce met Akeneo als PIM-oplossing

Start vandaag nog met jouw digitale transformatie

Een toekomstbestendige en strategische visie op een bloeiend B2B e-commerce platform vereist een solide basis in efficiënt productinformatiebeheer. Ontdek de manier waarop wij, in samenwerking met onze partner Induxx, jouw onderneming begeleiden in die digitale transformatie. We creëren een robuust B2B e-commerce platform, ondersteund door een centraal PIM-systeem.

Let’s talk

‘Let’s talk’ is jouw kans om een persoonlijk gesprek met ons te starten. Vul gewoon het formulier in en we nemen contact met je op om samen dieper in te gaan op jouw behoeften en hoe we je eventueel kunnen ondersteunen!