Case Study:
Clabots Tools

Clabots: marktleider voor gereedschap en apparatuur in de bouwsector

Clabots is een leider in de bouwsector voor gereedschap en apparatuur in de B2B en B2C sector. Ze bieden kwaliteitsgereedschap, deskundig advies, technische ondersteuning en onderhoudsdiensten. Hun expertise gaat breed: van de personalisatie van werkkleding, over het slijpen van gereedschap, tot het mengen van verf.

Reference case – Clabots Tools

Clabots had nood aan een tweeledige B2B oplossing: een zeer stabiel B2B e-commerce platform en een kwalitatieve backend. Die doelen zijn vlot bereikt: sinds de lancering van hun OroCommerce platform kenden de systemen nog geen downtime. Plus, het orderbeheer, de klantopvolging … verlopen efficiënt en intuïtief. Meer weten over de resultaten? Laat enkele gegevens achter en je kan de video raadplegen!




    Reference case – Clabots Tools

    Clabots had nood aan een tweeledige B2B oplossing: een zeer stabiel B2B e-commerce platform en een kwalitatieve backend. Die doelen zijn vlot bereikt: sinds de lancering van hun OroCommerce platform kenden de systemen nog geen downtime. Plus, het orderbeheer, de klantopvolging … verlopen efficiënt en intuïtief. Meer weten over de resultaten? Laat enkele gegevens achter en je kan de video raadplegen!




      Nood aan een geïntegreerd B2B en B2C e-commerce platform

      Clabots kwam bij 25Carat terecht met een krachtige eis: “We are looking for the best B2B/B2C solution for our webshop!”. Ze wensten enerzijds een robuust, online platform om de verkoop te versterken. Anderzijds moest het platform de professionaliteit en expertise van Clabots reflecteren.

      Wat was onze missie?

      Online aanwezigheid en verkoop optimaliseren

      De reputatie van Clabots Tools versterken als professionele partner

      Aanbieden van een uitgebreid en naadloos klantenportaal

      Onze oplossing

      Het digitalisatietraject van Clabots: de combinatie OroCommerce en Akeneo

      Clabots Tools bieden meer dan 45.000 artikelen aan. Voor hun digitalisatieverhaal wilden ze die producten ook online verkopen aan hun klanten. Er was nood aan een B2B e-commerce platform dat ook voor B2C klanten kan dienen. Niet zomaar een e-commerce platform, maar één met een klantgerichte benadering, zodat hun klanten de beste verkoopervaring krijgen. Daarnaast moesten ook de eigen medewerkers worden ontzorgd: de tool moest operationele processen vereenvoudigen.

      De keuze viel op OroCommerce als B2B e-commerce platform met een geïntegreerd Akeneo PIM-systeem. Met een PIM – Product Information Management – werd het beheer van hun 45.000 artikelen een eitje. Het e-commerce platform OroCommerce deed de rest: een doorgedreven accountbeheer, diverse prijsstructuren, gepersonaliseerde webcatalogi,

      eenvoudig offertebeheer, meerdere boodschappenlijstjes en veilige (gebruikers)machtigingen. Meer weten over OroCommerce als B2B en B2C e-commerce oplossing? Lees dan zeker Waarom wij kiezen voor OroCommerce”.

      De juiste tools voor je bedrijfsvoering zijn belangrijk, maar even belangrijk zijn de correcte integraties met de rest van jouw bedrijfssystemen. Clabots besloot te migreren naar de ERP-tool SAP B1. Door de integratie werden zowel de front-end als de backend perfect geïntegreerd zodat persoonlijke prijzen, voorraad en klantinformatie mooi gevisualiseerd geraakten. Het resultaat? Een naadloze verkoopervaring, zowel voor de eindklant als de eigen medewerkers.

      In a nutshell

      De gekozen oplossingen voor het B2B e-commerce platform van Clabots Tools?

      E-commerce Platform

      OroCommerce Cloud

      PIM

      Akeneo

      ERP Tool

      SAP B1

      Punch-out Oplossing

      Vurbis

      Betaling

      Mollie als payment provider

      Klantgerichte Features:

      Persoonlijke catalogus, verschillende klantrollen & rechten, order approval flow

      Het is een ontzettend stabiel systeem: sinds de lancering van de webshop hebben we nog nooit downtime gehad!

      CEO, Clabots Tools

      De lancering

      Succesvolle samenwerking leidt tot naadloos digitaal e-commerce platform

      Bij 25Carat zijn we trots op het B2B e-commerce platform dat we realiseerden voor Clabots Tools. Enerzijds door de korte deadline waarop we dit project verwezenlijkten. Anderzijds door de technologie die we voor deze grote speler uit de bouwsector implementeerden.

      We ontwikkelden een e-commercesysteem, een PIM-systeem en realiseerden een punch-out oplossing. Parallel vond de ERP-migratie plaats van de verouderde naar de nieuwe ERP. Al die taken werden parallel uitgevoerd, want ze moesten gelijktijdig live gaan.

      Het functionele en klantgerichte B2B/B2C e-commerce platform integreerden we moeiteloos in de bestaande systemen van Clabots en verrijkten we met een Akeneo PIM-systeem. Daardoor bieden ze hun klanten een uitzonderlijke service aan zonder dat het extra inspanningen vraagt van hun medewerkers.

      Klaar voor jouw digitale revolutie?

      Ontketen operationele efficiëntie met de hulp van 25Carat! Wij brengen jouw noden en wensen in kaart en vertalen die naar een digitale oplossing waarbij zowel jouw klanten als medewerkers winnen. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag dan gerust een vrijblijvend gesprek aan.





        Relevante Cases & Blogs