Case Study:
Clabots Tools

Een reis van “traditioneel” naar digitaal

Clabots Tools, gedreven door een eeuw van traditie, en geworteld in een rijke Belgische geschiedenis, verwoordde een toekomstvisie met een bekende, krachtige eis: “We are looking for the best B2B/B2C solution for our webshop!” Deze echo van vernieuwing en transformatie bracht een nieuwe uitdaging aan de horizon: de opbouw van een robuust online platform dat niet alleen de verkoop zou versterken, maar ook de onvergelijkbare expertise en professionaliteit van Clabots Tools zou reflecteren.

Wat was onze missie?

Versterken van online aanwezigheid en verkoop

Accentueren van de autoriteit en professionaliteit van Clabots Tools

Aanbieden van een uitgebreid en naadloos klantenportaal

Onze oplossing

De Digitale Evolutie van Clabots Tools

In de doorgangen van Clabots Tools’ fysieke filialen, waar ambachten en bouwpartnerschappen sinds 1910 worden gevierd, ontvouwde zich een zorgvuldig georkestreerd, multidimensionaal pad naar digitale transformatie.
De initiële stap in deze digitale evolutie werd gezet met de integratie van OroCommerce, een B2B e-commerce platform dat niet enkel een verkoopplatform, maar ook een holistische, klantgerichte online ervaring aanbiedt. Daarbij werd Akeneo geïmplementeerd, een Product Informatie Management systeem, om een omvangrijk productassortiment van 45.000 artikelen met schijnbaar gemak te beheren en te stroomlijnen.

Tegelijkertijd werd, binnen dit digitale evolutieproces, de ERP-tool SAP B1 ingeschakeld. Dit systeem, gericht op het bieden van integrale oplossingen voor

het beheer van prijzen, voorraden, orders en facturen, werd geïntegreerd om zowel de backend- als de frontend-gebruikerservaring naadloos en coherent te maken.

In dit nauwkeurig proces was er een duidelijke nadruk op het waarborgen van een geoptimaliseerde klantreis. Dit ging verder dan het simpelweg aanbieden van producten online, en omvatte de implementatie van gepersonaliseerde klantcatalogi, gedifferentieerde klantrollen en rechten, en een efficiënte order approval flow, waarbij elke stap, van selectie tot aankoop, werd verfijnd om de klant centraal te stellen in elke interactie.

In a nutshell

De gekozen oplossingen voor het B2B Ecommerce platform van Clabots Tools

E-commerce Platform

OroCommerce Cloud

PIM

Akeneo

ERP Tool

SAP B1

Punch-out Oplossing

Vurbis

Betaling

Mollie als payment provider

Klantgerichte Features:

Persoonlijke catalogus, verschillende klantrollen & rechten, order approval flow

Met groot enthousiasme kondigden we in oktober 2023 de lancering aan van het vernieuwde digitale platform van Clabots Tools

CEO, Clabots Tools

De lancering

Een nieuwe digitale horizon

Met groot enthousiasme kondigden we in oktober 2023 de lancering aan van het vernieuwde digitale platform van Clabots Tools. In wat kan worden beschouwd als een buitengewoon strak tijdschema, heeft ons team zich onvermoeibaar ingezet om een functioneel en
klantgericht B2B e-commerce platform te realiseren dat de rijke traditie en professionaliteit van Clabots Tools in een digitaal tijdperk brengt.
Dit project was intens en opwindend, gekenmerkt door een harmonie van technologische vernuft en een diepgaand begrip van de behoeften van onze klanten en partners in de bouwsector. We zijn trots op wat we samen met onze klant in zo’n korte periode hebben bereikt, maar we blijven nederig en kijken met anticipatie uit naar de voortkomende resultaten.

Conclusie & volgende Stappen

Van vastberaden keuzes tot naadloze implementaties, Clabots Tools heeft een digitale transformatie gerealiseerd die niet alleen de e-commerce ruimte verrijkt, maar ook trouw blijft aan zijn wortels van professionaliteit en kwaliteitsservice.

Jouw volgende reis?

Bent u geïnspireerd door de digitale transformatie van Clabots Tools en overweegt u een soortgelijke reis voor uw onderneming? Laten we samen uw volgende hoofdstuk schrijven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen.

Relevante Cases & Blogs